Het is uiteraard zeer belangrijk om te bepalen welke maat u nodig heeft, alvorens uw bestelling te plaatsen.

Normaal gezien is er sprake van een montage die plaatsvindt achter de buitenmuur of gevelsteen.

Dit is dus het geval indien u een binnenmuur en een buitenmuur heeft.

  • Meet de breedte en hoogte van uw dagmaat aan de buitenzijde (tussen de buitenmuur) op. U kunt dit op verschillende meetpunten doen, zie tekening.
  • Neem de kleinste maatvoering die u heeft gemeten. Tel aan de linker-, rechter-, en bovenzijde 25 mm op. Zo bekomt u de maakmaat.
  • U dient er steeds rekening mee te houden dat er voldoende ruimte is om uw deur of raam, volledig te kunnen opendraaien. Indien dit niet het geval is, dient u een minder brede deur of raam te bestellen en gebruik te maken van verbredingsprofielen voor een volledige plaatsing.

 

In sommige gevallen is er sprake van een volle muur, zonder aanwezigheid van een binnenmuur. Dit komt vooral voor in niet-geïsoleerde omgevingen, systeembouw en schuren.

  1. Meet de breedte en hoogte van uw dagmaat aan de buitenzijde (tussen de buitenmuur) op. U kunt dit op verschillende meetpunten doen, zie tekening.
  2. Neem de kleinste maatvoering die u heeft gemeten. Verminder deze met een marge van 6 tot 10 mm. Dit doet u zowel in de breedte als de hoogte. Zorg dat de opening steeds haaks is.
  3. U dient er steeds rekening mee te houden dat er voldoende ruimte is om uw deur of raam, volledig te kunnen opendraaien. Indien dit niet het geval is, dient u een minder brede deur of raam te bestellen en gebruik te maken van verbredingsprofielen voor een volledige plaatsing.

 
Bij RAMENDEPOT garanderen we de hoogste kwaliteit
tegen de laagste prijs!

Bezoek ons depot en overtuig jezelf.
Kevin

Hoezo de beste kwaliteit tegen de laagste prijs!!?